„Устани сад као војник, спреман и јак, да се бориш, поносни лав, који носи барјак Србије.“

Фото: Министарство одбране
Фото: Министарство одбране

Светско фудбалско првенство. Русија 2018. Српски фудбалери поносно бране боје наше отаџбине. А подршка стиже са свих страна. На тренутак нема подела међу навијачима, сви навијају за мајку Србију.

Компарација фудбалера са војницима, изазвала је незампаћене емоције међу Србима. Да ли то значи да је српским мушкарцима потребно (поновно) увођење војног рока?

Некада се син у војску пратио уз музику. Весеље. Понос породице. Тај вид традиције, нагло је прекинут почетком 90тих када су кренули ратни сукоби на простору бивше Југославије. Војнике су тад пратили уз сузе. Али не радоснице, како је било уобичајено. Иако би требало да буде да је част и понос бранити отаџбину од стране агресора.

До потпуног укидања војног рока, нове генерације српских мушкараца су касарне заменили библиотекама, вртићима, социјалним установама… Сви су се одједном либерализовали и одлучили на цивилно служење војног рока. Љубе их мајке, да се деце не замарају превише. Надам се само да су научили бар да користе метле, пошто пушке сигурно нису…

Војни рок је у Србији је укинут јануара 2011.године. Тада је министар одбране био Драган Шутановац из Демократске странке. Тиме је укинуто и традиционално одрастање мушког становништва.

Српска десница сматра да је поред професионалног  официрског и војничког кадра, потребно вратити обавезно служење војног рока. То је од суштинског образовног и васпитног значаја за будуће нараштаје нашег народа. Обавезно служење војног рока би позитивно утицало на васпитање младих и оснажило дух омладине која је била под утицајем либералне пропаганде.  Без јаког култа војске нема ни јаке државе.

Данас, истраживања показују да је 75% грађана Србије за поновно увођење обавезног војног рока. То значи да ипак нису успели да угуше национални понос, и жељу да се брани отаџбина. Нове генерације национално свесних Срба су успеле да игноришу талас либерализма са Запада. И нимало уплашени спремни су да иду у војску. Као дужност према Србији.

До увођења обавезног рока, ми ћемо бодрити Србију, наше фудбалске војнике који демонстрирају офанзивне нападе над противницима. Јер се они боре…  За грб. За заставу. За Србију.

Ивана Борић

Извор: alo.rs