Министар Милан Kркобабић недавно је предложио увођење минималне „гарантоване пензије“ од око 12.000 динара као вид социјалног давања за оне који немају услове за пензију.

Не само да је предлог ПУПС-а о заштити најстаријих грађана који нису остварили право на пензије старији и од саме Странке слободе и правде која је основана тек у априлу 2019, него је чак и Српска лига, у мају 2018, дакле, годину дана пре „рођења“ ССП-а, предлагала да и Србија, по угледу на Финску, Бразил, Шкотску или Аљаску, уведе систем универзалног основног прихода, изјавио је председник СЛ Александар Ђурђев поводом небулозних тврдњи Драгана Ђиласа да је „ПУПС покрао од ССП-а идеју о тзв. гарантованим пензијама“.

Ђурђев је додао да би се тако редовно исплаћивао сваком грађанину који нема друга редовна примања, без обзира на његов социјални статус.

-Милан Kркобабић о неопходности изналажења решења за 250.000 људи старијих од 65 година који немају пензију, непрекидно говори од краја 2017. године, исто као што његов ПУПС интересе најрањивијих категорија становништва, међу њима и пензионера, заступа још од 2008. и баш по томе и јесте постао препознатљив.

  • Парадоксално је да се, изгледа, овај данашњи Ђилас – уместо да подржи иницијативе ПУПС-а какве су обнова задругарства, додела државног пољопривредног земљишта младима, неопходност реформе пензионог система – стиди самог себе из периода када је, као градоначелник Београда, безрезервно подржавао иницијативе свог тадашњег заменика у Београду Kркобабића, као што су биле 13. пензија и бесплатан градски превоз за сва лица старија од 65 година у престоници – рекао је Ђурђев, питајући да ли се Ђилас, након што је своју најновију странку купио на „политичком бувљаку“, сада „стиди“ и своје бивше, Демократске странке, у чије је име, баш о овим социјалним темама, некоћ, потписао и коалициони споразум са ПУПС-ом.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар