Председник Праве Црне Горе Марко Милачић упутио је рођенданску честитку НАТО-у у којој поручује алијанси да је “црна рупа цивилизације“.

Милачићеву честитку преносимо у целини:

НАТО, данас пуниш 71 годину. Данас ти је рођендан. Ти си нешто најгоре што се догодило човјечанству. Твојих 71-у је 71 година зла за слободу свијета. Од када си рођен, 1949. године, па до данас свој живот си посветио смрти. Ти живиш од туђе смрти. Ти живиш од лажи. Ти живиш од преваре. Ти се храниш несрећом слободних људи и народа, ти гуташ све што жели бити слободно и суверено, све што жели бити истина. Ти си једна велика, огромна, највећа лаж.

Родио си се у лажи. Твоји родитељи, оснивачи, на првом мјесту САД, казали су нам да си рођен да би се борио против комунизма. Против Варшавског пакта. Да би очувао мир у послијератном свијету. Да би правио баланс. Твоји родитељи су нас лагали. Ниси ти, НАТО, чувао никакв мир, ти си га уништавао. Ниси рођен да би се борио против комунизма, то смо видјели када је совјетски комунизам умро, борио си се и тада и данас против Русије. То је био и остао твој главни разлог рођења, зато си рођен, зато су те хранили, зато те хране, зато постојиш.

Ниси ти чувао никакав мир у Хладном рату. У њему си се бавио тероризмом. Кроз своје Гладио операције убијао си недужне по Европи, непослушне партије, организације и појединце, а обожавао си да преко својих медија за то оптужујеш друге. Постављена бомба на жељезници у Италији, Црвене бригаде, па обарање авиона, па бомбе у Њемачкој, па тајне базе на југу Италије и широм Европе, и тако редом током цијелог Хладног рата. Тако си се наводно борио против комунизма у Европи. Тако си се борио против нас говорећи да се бориш за слободу.

Тако си проводио своје младалачке дане. Када је пао Берлински зид имао си 40 година. Био си у пуној снази, а наводни разлог твог постојања пао је са Берлинским зидом, Варшавски пакт. Умјесто да и ти тада нестанеш, како су нам твоји родитељи обећали, ти си наставио још снажније и јаче у тортури слободних и суверених. Добио си нове задатке, нове циљеве, а суштину, још са рођења, нијеси промијенио. Да будеш планетарни убица.

Мучио си се ту једну деценију, а онда на свој 50. рођендан пронашао жртву и разлог постојања. Како је лијепо рекла Дајана Џонсон, није тачна званична верзија да је Косово имало проблем, а да си ти понудио решење, већ супротно – ти си имао проблем, проблем разлога свог постојања, а Косово ти је било решење. Зато си се острвио на СРЈ. Зато си нас бомбардовао. Није било љепшег поклона за твој 50. рођендан од бомбардовања наше земље.

Да није било твог рођендана данас би рођендан славила Милица Ракић. Да није било твог рођендана данас би рођендан славили Мирослав, Оливера и Јулија из Мурина. Да није било твог рођендана данас би рођендан славило толико наше дјеце, наше омладине, наших људи.

А онда си кренуо даље. Лажно упао у Авганистан, да њима шириш демократију, ширећи само смрт и интересе твојих родитеља. И данас си тамо, двије деценије си тамо, па ако си дошао тамо због наводне одмазде због Бин Ладена, зашто си још тамо? Наравно да је ту све јасно, дошао си да би остао, и да никада не пођеш. Ти гуташ земље, и оно под њима, нафту, ширећи територију свог царства зла.

Наставио си у Ираку, и потпуно уништио ту земљу. Иако ниси формално ти водио ту операцију, водио си је управо ти, скупа са својим родитељима. Објесио си Садама Хусеина, а из тих твојих вјешала створио си уништену земљу одакле си породио Исламску државу. Ти си хришћанска верзија Исламске државе. Ви сте близанци.

Па Либија. Опет си својим лажима, иза којих су се крили чисти економски интереси, бомбардовао земљу Моамера Гадафија. Теби и твојим родитељима нису се свиђали економски упливи других и истински суверена земља, па си као пса, баш као и Хусеина, без суђења убио лидера који ти је деценијама, док није исувише сметао, одговарао. Створио си још једну уништену земљу. Још једном си посијао зло.

Прогутао си, како једино и знаш, на силу, и моју Црну Гору. Без воље народа, како једино и умијеш. У томе су ти помогли твоји, овдашњи. По духу исти као ти, људи без скрупула, људи без душе, људи који нису људи, већ твоје марионете и твоја дјеца. Ви сте једна иста фамилија зла, фамилија чија дјеца су на челним позицијама свијета, ви сте људи-ништа и људи ничега. Ви уствари нисте ни људи, ви сте машине за производњу бесмисла, криминала и неистине. Ви сте једна велика мрачна рупа цивилизације.

То си ти НАТО, најкраће, како те је лијепо описао британски нобеловац Харолд Пинтер, ти си Америчка бојева глава. И када ниси лично ти бомбардовао, бомбардовали су твоји родитељи, управо они чија си ти бојева глава, врхушка САД-а. Овим редом: Кореја и Кина, Гватемала, Конго, Лаос, Вијетнам, Камбоџа, опет Гватемала, Гренада, Либан, Либија, Ел Салвадор, Никарагва, Иран, Панама, Ирак први пут, Кувајт, Сомалија, Босна и Херцеговина, Судан, Авганистан први пут, па Југославија, па Јемен, па Ирак, Авганистан, па Пакистан, па опет Сомалија, па опет Јемен, па Либија и Сирија. Све ове земље представљају трећину становништва планете.

То си ти слављениче: машина за зло, апарат највеће могуће преваре, убица људи, народа, слободе и истине.

Али и поред свега тога не можеш нам ништа. Јер није се родио тај који је успио да уништи дух човјека, који је успио да потпуно истргне коријен и побиједи Бога.

Због тога те гледамо право у очи, и честитамо ти 71. рођендан ријечима: НАТО, срећан рођендан и да Бог да ти био последњи.

1 KОМЕНТАР

  1. Да БОГ да поцркали сви нато ратни злочинци који су нас бомбардовали а да нато Русијa збрише са лица земље. Уосталом нато скраћеница и на француском и енглеском језику значи да су терористичка банда
    otan ( fr.jezik): organisation terroriste de l’ amérique du nord
    nato(eng.jezik): north american terrorist organization

Оставите Коментар