Више стотина Албанаца изашло је у среду вече на улице Тиране због убиства младића Kлодијана Раше (25) који је прекршио полицијски час уведен ради сузбијања корона вируса.

Раше је прекршио полицијски час и није се зауставио на захтев полиције.

Демонстранти, који су прекршили забрану окупљања више од 10 људи, убрзо су се сукобили са полицијом. Бацали су каменице на полицајце и на зграде Владе, Министарства унутрашњих послова и Скупштине Тиране.

Покушали су и да упадну у комплекс Владе у којем је кабинет премијера Едија Раме, али их је полиција растерала сузавцем.

Представник полиције у Тирани изјавио је да је најмање девет полицајаца повређено и да су демонстранти оштетли неколико полицијских возила.

Демонстранти тврде да протест није политички, али су се међу окупљенима могле видети и присталице опозиције. Демонстранти су запалили и срушили окићену јелу.

Демонстранти су узвикивали „Рама, одлази“ и „Ја сам Kлодијан“.

Иначе, у Албанији су због пандемије уведена ограничења на јавна окупљања, обавезно ношење заштитних маски и ноћни полицијски час.

Премијер Рама је у међувремену отпутовао у САД како би преговарао о набавци вакцина, али је такође усликан и како шопингује, што је опозиција спремна дочекала.

Оставите Коментар