Тек што је изашао из хрватског казамата, Драган Васиљковић, познатији по ратном надимку Kапетан Драган, је већ кренуо у акцију на више фронтова, али је и својим изјавама изазвао буру у српској јавности.

Чувени Kеп је најавио излазак на републичке изборе који ће бити одржани 21. јуна, а за наш портал је рекао и за шта ће се борити ако уђе у Скупштину и коме највише смета његова борба.

Најава Kапетана Драгана да ће лично гарантовати пуштање на слободу Милорада Улемека Легије и Звездана Јовановића је поделила јавност, а Kеп нам је појаснио коме је највише засметала та изјава.

  • Та моја изјава је наљутила само усташе, издајнике и злотворе, што можете видети и из медија. Ја уопште нисам дискутовао нити разматрао кривицу Звездана и Легије. Само сам рекао да је непоштено, неморално и нечасно да некоме буде отежавајућа околност то што је носио српску униформу и што је ризиковао свој живот за Србију. То су морални стандарди којих се ја не одричем – рекао је Васиљковић за портал СрбијаДанас

Главни циљ његове кандидатуре на предстојећим изборима је управо борба за права Срба који се налазе у страним затворима само зато што су бранили своју земљу.

  • Не сме више да се догоди да неки Србин буде ухапшен било где у свету без доказа, и то само зато што је Србин. А да се то у Србији уопште не зна! Верујем да ће то сваки Србин подржати, и ја сам обећао тим људима да ћу урадити све што је у мојој моћи, а то је да будем њихов глас у Скупштини.

Kапетан Драган је појаснио да није у питању политичка странка, као и да он нема политичких амбиција, већ идеју коју ће, сигуран је, подржати сваки Србин.

Листа коју ће представљати се зове „Драган Васиљковић – Kапетан Драган“, а прослављени ратни командант нам је објаснио и како тече процес скупљања потписа, као и које су највеће препреке у том послу.

  • Процедура је изузетно комплексна и тешко је прикупити потписе, пошто је систем прилагођен људима и странкама које имају развијену инфраструктуру, што ја наравно не могу да имам. Не заборавите, био сам у затвору тринаест и по година, месец дана у самоизолацији, и тек неких недељу дана на слободи, где могу да се шетам и правим организацију од нуле. Имамо стотинак кандидата на тој листи, пуно добрих и исправних људи, које знам и којима је стало шта се дешава Србима у Хрватској, Србима на Kосову и у Црној Гори, Србима у дијаспори.

Оставите Коментар