НЕКОЛИКО дана након званичне најаве почетка снабдевања тешком оклопном техником за потребе оружаних снага Украјине, укључујући и америчке абрамс тенкове и немачке леопард, велики ешелон је виђен на граници Пољске и Украјине.

У кадровима снимка види се неколико десетина комада разне опреме, укључујући неколико абрама (вероватно М1А2), оклопних машина за поправку и евакуацију М88, даљински систем за уклањање мина М-58 MICLIC и још неколико врста наоружања.


Шта то значи?

Снабдевање тешком оклопном опремом Украјине је већ у пуном замаху. Ипак, са високим степеном вероватноће, на бојном пољу, сада их нећемо видети, већ је сасвим могуће ближе пролећу. У термину када је проглашен контранапад ВСУ.

Тренутно сви тенкови, БТР и БМП ће се једноставно увезати у Украјину за различите полигоне у целој земљи у којој се сада припремају нове формације као део новоформираног војног корпуса припреманог за велику офанзивну операцију.

Пријаве руководства земаља НАТО-а да се сва опрема мора припремити пре слања, а особље мора бити обучено, само је део истине. Неке украјинске посаде припремале су се за рад модерних тенкова у периоду од краја лета – рана јесени.
Стога је пренос оружја у Украјину сада потпуно не изненађује.

Оставите Коментар