Нови министар одбране у влади тзв. Косова, Антон Ћуни, осуђен је пред Вишим судом у Нишу за убиство шесторице српских војника 1998. године!

Ћуни је у фебруару 2016. године осуђен пред Вишим судом у Нишу за убиство из заседе шесторице припадника Војске Југославије 1998. на Кошарама.

Њему је, заједно са још седморицом Албанаца, припадника ОВК, суђено у одсуству.

Сваки од њих осуђен је на по 15 година затвора због учествовања у два напада на снаге Војске Југославије у истом дану, у септембру 1998. године.

Кључни докази на суђењу били су видео снимци које су осуђени снимали, а на којима се виде постављања две заседе и пуцање на војнике ВЈ.

У оптужници је било наведено да су припадници ОВК прво припремили заседу за граничаре ВЈ, постављајуци противтенковске мине.

Оклопни транспортер ВЈ је активирао мину, један војник је погинуо, а четворица су рањена.

Потом су борци ОВК отворили ватру на војни хеликоптер који је дошао да преузме рањенике, писало је у оптужници.

Убрзо је уследио и други напад, у близини карауле Кошаре, када су оптужени поставили још једну заседу и отворили ватру на возила ВЈ, бацајући руцне бомбе, и притом убили пет војника, а ранили два, тврдило је Тужилаштво.

Суђење је трајало 15 година.

Ћуни је рођен 1967. године у Ђаковици, завршио је Војну академију и посланик је Демократског савеза Косова Исе Мустафе у приштинској скупштини, наводе Новости.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар