Београдска полиција расветлила је скрнављење Споменика вечној ватри у Рузвелтовој улици и привела двојицу осумњичених А. Р. (22) и 17-годишњег младића.

Они се терете да су просули цемент на спомен-обележје и преко ставили канту са поруком „Ослободиоци, не, никад“, а сумња се да су раније оштетили и споменике на Калемегдану тако што су их ишарали графитима са порукама мржње и нетрпељивости, саопштио је МУП.

Због сумње да је извршио кривично дело подстрекивање на извршење кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари, А.Р. је ухапшен и одређено му је задржавање до 48 часова.

Он ће у том року бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду на саслушање.

Против малолетног осумњиченог од 17 година, биће поднета кривична пријава за кривична дела уништење и оштећење туђе ствари и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Овим поводом министар унутрашњих послова Александар Вулин је поручио да су радећи и током празника, припадници МУП-а разрешили и случај скрнављења Споменика вечној ватри у Београду.

„Образ наше престонице је поново светао. Поражен сам истином да су починиоци тако млади људи и сви морамо да се запитамо шта треба да урадимо да фашистичко зло не отрује више ни једну младу душу“, изјавио је Вулин.

Оставите Коментар