Већина грађана Београда сматрају да је враћање обавезног рока добра идеја, јер сматрају да то доприноси већој стабилности земље, али и учењу младих дисциплини.

У Танјуговој анкети на питање да ли су за враћање обавезне редовног служења војног рока у Србији, као идеју која ће се, како је изјавио министар Небојша Стефановић детаљно разматрати, један старији господин каже да је то одлична идеја, те да треба да се врати обавезни војни рок ако не у двогодишњем трајању, макар 18 месеци и да ће то научити младе исправним вредностима.

Други суграђанин кога смо срели у Кнез Михајловој каже да је начелно за реализацију такве идеје, али да умногоме зависи колико ће временски трајати та војна обавеза, преноси Танјуг.

Он сматра да је најбоље да војни рок траје не дуже од три месеца.

Млађи дечко каже да је против такве идеје, али не образлаже зашто, док је други

како каже, апсолутно да за враћање војног рока.

За једног београђанина је таква идеја у реду, али за њега је питање колико ће то финансијски коштати.

„Јесам за враћање војног рока. Имамо децу, имамо младе, зашто да не, само је веома битно колико ће нас то коштати”, објашњава он.

Друга два господина кажу да су такође за враћање војног рока, те да они имају искуство с тим и да би било добро и за младе да то то искусе.

Млађи суграђанин кога смо срели у шетњи са девојком рекао је да не подржава једну такву идеју, али да нема времена да размишља и објашњава свој став, док је други који је журио да се врати на посао, када је чуо питање вратио се и рекао – да, те додао да је у свом одговору рекао све.

За крај један брачни пар је са одушевљењем саслушао питање и једногласно рекао да су за враћање обавезног војног рока у Србији.

Оставите Коментар