Копнена војска је 16. новембра ове године дочекала Дан Копнене војске радно, у Шапцу, где је обуци Речне флотиле присуствовао и председник Србије Александар Вучић. Наредног дана, у Дому војске у Нишу, командант Копнене војске је рекао, да је Копнена војска у овој години извела преко 150 вежби и преко 2.400 гађања из пешадијског и наоружања родова Копнене војске. Нагласио је, да су припадници овог вида Војске Србије, у овој години више пута били спремни да стану на браник отаџбине Србије, штитећи српски народ, све грађане Србије и државу Србију.

Споменуо је заборављеног, легендарног команданта Јабланичког комитског одреда, из времена Топличког устанка и „Другу плаву гробницу” у Грчкој.

Командант Копнене војске је објаснио, да свест потребе служења војног рока, треба да постоји, независно од тога, која је политичка странка на власти, нагласивши, да обавезно служење војног рока постоји у Турској, Грчкој, Аустрији, Швајцарској, Норвешкој, Финској, Шведској и другим државама.

По његовом мишљењу, поводом 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, осим што српско јединство подразумева јединство свих Срба, ма где били, тог дана треба градити јединство и свих српских држављана, односно свих грађана Србије. Пожелео је да у следећој години, сви Срби и сви грађани Србије, без обзира на националну, верску и политичку припадност, буду здравији, срећнији, задовољнији и да влада мир у држави.

Ђорђе Бојанић, главни уредник сајта Srpskaistorija.com

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар