„Рособоронекспорт“ је спреман да одмах размотри захтев Србије за набавку система ПВО, изјавио је за РИА Новости генерални директор „Рособоронекспорта“ Александар Михејев на сајму у Дубаију.

  • „Рособоронекспорт“ тренутно не води предуговорне преговоре са Србијом о испоруци система ПВО. Међутим, у случају да се српска страна обрати, спремни смо да одмах размотримо њихов захтев за набавку руских одбрамбених производа – рекао је Михејев.

Србија је највећи увозник руског наоружања и војне опреме у Европи. Раније је купила седам хеликоптера Ми-17 и Ми-35, а на поклон добила шест ловаца МиГ-29 и десет оклопних возила БРДМ-2МС.

Београд је набавио и ПВО систем „Панцир С1“, а председник Србије Александра Вучић изјавио је да Србија жели да има и систем С-400.

Подсетимо, први човек обједињеног конзорцијума који под својом капом пројектује, производи и модернизује све некадашње независне брендове руских хеликоптера Андреј Богински, причао је пре неколико дана о неколико актуелних пројеката који имају везе са Србијом.

Најважнија је набавка, најпре у марту а затим августу, два хеликоптера Ка-32 намењена за противпожарне мисије.

Богински је истакао да је реч о одличним хеликоптерима које користи доста земаља.

  • То је, 32-А11БЦ, који је ЕАСА сертификован и захваљујући коаксијалном ротору веома је стабилан приликом гашења пожара и најбољи је хеликоптер ове врсте на свету за гашења пожара у градовима, на небодерима. Продали смо га Јужној Кореји, Швајцарској, Шпанији и многим другим земљама – казао је Богински.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар