Војска Србије чуваће и штитити војну неутралност Србије, али не на папиру, већ стварну војну неутралност, поручио је данас председник Републике Србије Алексaндар Вучић.

Вучић је, на промоцији најмлађих официра ВС, истакао да Србија мора да има јаку војску у свету несигурности, изазова, непредвидивости.

„Није посао ваш и наш да радимо за било кога другог, осим за своју земљу“, истакао је председник и указао да ће бити много позива, „са свих страна, добронамерних и недобронамерних“, који ће хтети да нас сврстају на неку другу страну, говорећи да је то најбоље за Србију.

„За нас постоји само једна једина страна, отаџбина Србија“, поручио је Вучић.

„Ви сте овде да у миру чувате интересе наше земље. Ако неко покуша на било који начин агресију на нашу земљу, то никада неће бити успешно, јер ми имамо вас“, поручио је Вучић припадницима Војске Србије.

Такође, наглашава да ћемо чувати наша пријатељства и гледати да се изборимо са свим притисцима са којима једна релативно мала земља мора да се избори.

„Али, вас молим да никада не поклекнете и да својом снагом и одлучношћу, знањем и вером у своју отаџбину одвратите сваког агресора на нашу територију“, нагласио је Вучић и поручио да ћемо одвратити сваког ко се дрзне да то уради Србији.

Додаје да Србија никог неће да угрожава и да ће сарађивати са свима, колико је то данас могуће, пошто поново у свету влада доктрина – ако нисте са нама онда сте против нас.

Председник Србије истиче да ћемо љубоморно чувати своју војну неутралност.

Вучић најбољим младим официрима уручио пиштоље са посветом

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас признања најбољима међу најмлађим официрима Војске Србије, који данас добијају своје прве чинове.

Пиштоље са посветом, председник је уручио најбољима у рангу, потпоручницима Огњену Златићу, Анђели Бигојевић и Младену Живковићу са Војне академије и Хажи Миодрагу Младеновићу са ВМА.

Први у рангу потпоручник Огњен Златић рекао да су срећни што су имали прилику и привилегију да стичу образовање на Војној академији, али и да завршетак школовања за њих представља нови почетак.

Потпуковник Срђан Думан прочитао је указ председника Републике о произвођењу у чин потпоручника кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Дићи ћемо плате и стандард припадника Војске Србије

Председник Србије и врховни командант Александар Вучић изјавио је данас, после промоције најмлађих официра ВС, да ће држава подићи плате и стандард припадника војске, као и да ће им обезбедити јефтине станове и услове да могу да стварају породицу и то у време када се у целом свету због корона вируса смањују примања и где је велика незапосленост.

„Желимо да осигурамо вашу будућност. Србија мора да брине о себи, јер не можемо да очекујемо да ће неко уместо нас да се бори ако будемо нападнути. Зато морамо да ојачавамо војску најсавременијим средствима и обучавамо на најмодернији начин“, навео је Вучић.

Захвалио је младим официрима, али и њиховим родитељима што су одгајили такве јунаке.

Честитам вам велики успех и улазак у наше јединице и желим да вас додатно обавежем на тежак посао у будућности – живела Србијa, поручио је председник Вучић.

Вучић је на свечаности промоције у касарни „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици рекао да нас је Универзитет одбране обрадовао одличним класама и новим потпоручницима који ће отићи у јединице Војске Србије.

Додаје да већ 170 година то чини Војна академија и честитао ВА на том великом и важном јубилеју.

Kаже да је то сврстава међу институције које са поносом називамо националним.

Вучић је нагласио да је цела држава поносна на своју војску која је једна од најважнијих институција државе у коју грађани имају огромно поверење.

Војно школство остварује изузетне резултате, додао је он и истакао да су наши официри показали изузетно образовање.

Kаже да су однедавно препознати као посебна научна дисциплина и да је то резултат залагања универзитета одбране.

„Покушали смо у претходним годинама да подигнемо углед војске, али ви сте за то најзаслужнији“, нагласио је председник.

Он је додао да су враћене средње војне стручне школе које су биле укинуте 2005. године, као и да су враћени неки предмети – борење, логоровање у покрету…

„Морамо да имамо озбиљну војску а не људе који треба само да добију диплому и да се не баве војском“, рекао је Вучић и додао да је урађена нова зграда и обновљена стара, као и да ће још неки објекти бити обновљени.

Истиче да је поносан што је ове године било за 30 одсто више уписника него у просеку за претходне три године, што показује да се популарност одласка у војску враћа код Срба и других грађана наше земље.

„У данашњем свету несигурности и изазова и непредвидности, Србија мора да има јаку војску која ће са поносом и одважноћу и смелошћу да штити Србију и чува војну неутралност Србије.

1 KОМЕНТАР

 1. U uslovima Nato EU ZAPADA 1999-2020 ( 21 GODINA NATO USA EU VOJNE OKUPACIJE )
  i jos uvek vojne okupacije juzne Srbije Kosovo i Metohije nemoze biti govora da je Srbija NEUTRALNA ZEMLJA I DA NAM JE OKUPATOR JUZNE SRBIJE KOSOVOO I METOHIJE ””PARTNER””
  TO MOZE SAMO DA IZJAVI IZDAJNIK SRBIJE !

  Duznost i obaveza PREDSEDNIKA SRBIJE je da po Ustavu Srbije politicki ili vojnim sredstvima oslobodi juznu Srbiju Kosovo i Metohije PO SVAKU CENU JER JE JUZNA SRBIJA KOSOVO I METOHIJA VEC 21 GODINU POD NATO EU VOJNOM. OKUPACIJOM
  SRBIJA JEDINO MOZE OSLOBODITI KOSOVO I METOHIJU
  u vojnom savezu sa ODKB i u vojnom savezu sa Rusijom.

  SVE OSTALO JE OBMANA ,IZDAJA VLADE SRBIE PREMA USTAVU SRBIJE I PREMA SRBIJI STO JE NAJTEZE KRIVICNO DELO.

  Sta rade sudije Ustavnog suda u Beogradu ? Ima li ih ili dobijaju debele plate da se ne oglasavaju tj UCUTKANI OD STRANE VLADE SRBIJE DA BI MOGLI DA SPROVEDU IZDAJU I KRSENJE USTAVA SRBIJE jer Ustav Srbije je jasan: KOSOVO I METOHIJA CELA JE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE DRZAVE SRBIJE.

  Sa Aleksandrom Vucicem i celom sadasnjom vladom Srbije NIKAD NECE SRBIJA POVRATITI NATO USA EU vojskom pokupiranu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju !

Leave a Reply