Приведени украјински агент признао је да је, по налогу украјинских специјалних служби, имао задатак да изврши терористички напад на брод руске Црноморске флоте.

То је саопштила Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).

„Од почетка Специјалне војне операције (СВО) подлегао сам пропаганди и придружио се Служби безбедности Украјине (СБУ). У јулу 2023. године добио сам задатак да извршим терористички напад, а за успешно извршење био сам загарантован украјинским држављанство и новац“, признао је он.

Како је објаснио, он је преко пријатеља из Украјине одржавао контакт са СБУ и преносио тајне информације о бродовима Црноморске флоте који учествују у СВО, преносе „РИА Новости“.

Федерална служба безбедности саопштила је раније током дана да је зауставила покушај украјинских специјалних служби да изврше терористички напад на брод Црноморске флоте високопрецизним оружјем, преносе „РИА Новости“.

„Припадник Ратне морнарице Руске Федерације, којег су регрутовале украјинске специјалне службе, приведен је и од њега су одузете две импровизоване експлозивне направе укупне тежине један килограм“, наводи се у саопштењу.

Извор:Б92.нет

Оставите Коментар