УКРАЈИНА као држава заправо више не постоји, постоји пљачка западног новца, рекао је Кирил Стремоусов, заменик начелника администрације Херсонске области.

– Украјина као држава заправо више не постоји. Објективно говорећи, сада се једноставно пљачка сав новац који им даје Запад – рекао је Стремоусов.

Такође, данас је Владимир Рогов, члан главног савета регионалне администрације Запорошке области, саопштио да референдум о статусу Запорошке области може бити одржан у првој половини септембра.

– Све иде ка томе да референдум буде у првој половини септембра. Тачан датум још нећу навести. У току је формирање изборних комисија – рекао је он за РИА Новости.

Главни посао изборних комисија које се формирају биће појашњење бирачких спискова, с обзиром на то да су неки људи напустили регион, наставио је Рогов.

Поред тога, према његовим речима, велика је вероватноћа да ће референдум бити одржан истовремено у Запорошкој и Херсонској области, јер ће безбедност бити обезбеђена захваљујући успесима на линији додира.

– Ми смо на нивоу консултација са нашим херсонским колегама, јер радимо једну ствар и делујемо на једном фронту. Да, то је сасвим реална и најбоља опција. Све ће зависити од безбедносне ситуације – додао је Рогов.

Како наводе у администрацијама Херсонске и Запорошке области, у регионима су формиране изборне комисије за одржавање избора и референдума о питању присаједињења Русији.

Током специјалне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и азовским делом Запорошке области. У оба региона почеле су са радом нове администрације, емитују се руски ТВ канали и радио станице, те се обнављају трговинске везе са Кримом.

Оставите Коментар