Омаж Подгоричана, дискретном хероју овог времена и симбол прогона кроз који је пролазио и пролази српски народ у Црној Гори. 30. маја 2011.  мучки је убијен Александар Саша Пејановић, Србин из Црне Горе, који је страдао од стране режима само зато што се борио за очување српства у окупираној Црној Гори

„Мој мотив је жива вјера у доброга Бога“, пише на муралу уз лик Александра Саше Пејановића, у Подгорици на популарној згради „Бастон“, објављено је на друштвеној мрежи Фејсбук.

Омаж Подгоричана, дискретном хероју овог времена и симбол прогона кроз који је пролазио и пролази српски народ у Црној Гори.

30. маја 2011.  мучки је убијен Александар Саша Пејановић, Србин из Црне Горе, који је страдао од стране режима само зато што се борио за очување српства у окупираној Црној Гори.

Убиство организовала полицијска мафија

Породица бившег југословенског боксерског репрезентативца Александра-Саше Пејановића (37) тврди да ни након оволико времена од његове смрти није разјашњено зашто је дошло до хладнокрвне ликвидације и ко је наручилац бруталног убиства. Истичу како је очигледно да се неко добро побринуо да његово пребијање у бетоњерци 2008. године по сваку цијену заташка, јер су добро знали да је Саша храбар и праведан, те да ће разоткрити шта се тамо дешавало.

На Пејановића је 30. маја 2011. године, на Булевару Саве Ковачевића у Подгорици, пуцао припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и његов комшија Зоран Булатовић (41), који је одмах ухапшен. Пејановић је широј јавности постао познат када је ухапшен након демонстрација против одлуке Владе ЦГ да призна независност Косова у октобру 2008. године у Подгорици. Након што се сам предао полицији, Пејановић је брутално претучен у подгоричкој бетоњерци, а особе које су учествовале у његовом пребијању ни дан данас нијесу откривене, иако је он тада тврдио да су били маскирани и обучени као припадници специјалне или посебне јединице МУП-а Црне Горе.

Leave a Reply