Бранислав Маловић

члан Извршног одбора Српске напредне странке и координатор за Колубарски и Мачвански округ

Јучерашњи избори у Шапцу су најбољи доказ оне народне изреке да „свако ужива у ономе што воли“. Тако напредњаци уживају у својим изборним победама, а Небојша Зеленовић у својим све тежим поразима. Његов последњи дебакл се чак и не може назвати поразом већ класичним понижењем од стране листе „За нашу децу – Александар Вучић“.

Међутим изгледа да Зеленовић ужива у томе што и није својствено некоме ко иоле разуме политику и ко жели да се озбиљно бави истом. Годинама понижаван од стране Душана Петровића потпуно је изгубио способност да реално сагледа своју политичку реалност која је све само не светла. Понижење је изгледа за њега постало свакодневница и нешто са чиме се јако добро носи. Попут правог мазохисте почео је да ужива у томе да му бирачи сваки пут дају све мањи број гласова и да у потпуности губи своје бирачко тело. Више се и не сећа када је и где задњи пут извојевао победу било које врсте, а посебно не политичку.

Губитник у свим сверама свог деловања је толико изгубио додир са реалношћу да се претворио у незадовољног малог диктатора који држи заточеним цео један град већ четири месеца. И нема намеру да се на томе заустави докле год не буде понижен до краја. Или док му Тања Фајон не каже другачије.

Мада је и она заћутала у последње време схватајући да је Зеленовић последњи пацов на броду Душана Петровића који ће се до последњег даха борити за још који динар из градског буџета.

Сачекаћемо нову представу у режији ГИК Шабац, а потом највероватније правду опет потражити на Управном суду на који апелујемо да коначно стане на пут изборном циркусу у Шапцу.

Уколико одлука буде да се опет иде на изборе на неком од пет бирачких места немамо никакав проблем да изборном мазохисти Небојши Зеленовићу очитамо још једну лекцију како се побеђује и дозволимо му да ужива у новом понижењу.

Оставите Коментар