Дерби хрватске фудбалске лиге између Ријеке и сплитског Хајдука обиловао су неспортским навијањем (ако неког занима голова није било), али то је било и очекивано. Ипак, песме које су певали Сплићани прелазе ниво доброг укуса.

Армада (навијачка група која подржава Ријеку) је сплитске навијаче дочекала поруком „Је*емо вам мртве мајке сплитски клошари“, а Сплићани су им узвратили овако: „Шугава Ријеко пуна си Срба, не брини Ријеко има још врба“, што је, за оне који не знају, алузија на поклич из времена усташке НДХ „Србе на врбе“, подсећа загребачки „Јутарњи лист“, који из недеље у недељу извештава о свим могућим инцицентима у режији „навијача“.

Сплитска Торцида се није задржала само на једној гнусној и ужасној поруци. Певало се и ово „Ми Хрвати не пијемо вина, само крви четника из Книна“, а Ријечанима су поручили и да су „деца попа Ђујића“. Поп Момчило Ђујић био је припадник четничког покрета у Книну у Другом светском рату. Потом су Сплићани и скандирали „Убиј, убиј, Србина“.

Како ствари стоје, ако неко жели рат, нека започне регионалну лигу у фудбалу. Шалу на страну више нико озбиљан не помиње некакво такмичење у којем би Хајдук и Динамо са једне, те Звезда и Партизан са друге стране учествовали.