Свјестан да би му субота могла бити један од последњих дана на власти, Ђукановић је по савјету запада, не вјерујући у лојалност војске и полиције, одлучио да уведе ванредно стање у Црној Гори због корона вируса који по њему хара Монтенегром.

Бројка обољелих није тачна и повећава се само ради панике коју власт жели да унесе у народ. Храповић, министар здравља је већ одредио карантин за Улцињ, и најавио нове локације за исто.

Врши се ненормалан притисак на начелника КБЦ Подгорица Јефта Ераковића, да наложи инфективном одељењу и националном координационом тиму проглашење епидемије и ванредно стање.

Међутим Митрополит Амфилохије, како нам јавља секретар митрополије већ дочекује госте и спрема грандиозан скуп. Не пада му на памет одлагање ни литија, а камоли сабора у суботу. Митрополит Амфилохије је већ дочекао Митрополита кијевског и цијеле Украјине и он ће вечерас предводити литију у Подгорици.

Наравно уз Митрополита Црне Горе и Брда. Сјутра се очекује долазак осталих епископа, преко петнаест, а превоз за народ из Црне Горе и окружења је већ спреман.

Нико неће поштовати могући одлуку владе. Митрополит Амфилохије је такође рекао да је највећи и најубитачни вирус изворне Црне Горе Мило Ђукановић. Субота је дан Д за Црну Гору. Тензије су доведене до усијања.

Једно је сигурно, Митрополија црногорско приморска не одустаје од сабора, вјерни народ је подржава као никад прије и долази у ко зна коликом броју. Шта ће, демон и сатана Ђукановић урадити, остаје нам да видимо.

Велимир Ераковић

Оставите Коментар