Председник Црне Горе Мило Ђукановић можда би ускоро могао да оде у Хаг као сведок у одбрани Хашима Тачија, против кога је подигнута оптужница, наводе међународни извори Међународног института за балканске и источне студије (ИФИМЕС) са седиштем у Љубљани.

Ти извори су љубљанском институту рекли да поседују такве информације, јер су подсетили да се од Ђукановића очекивало да сведочи одбрани, али да је претио породици оптужени, који је касније одустао од захтева за сведочење црногорског председника.

Подаци да Ђукановић већ преговара о „продаји своје имовине“ показују да покушава да сачува нелегално стечену имовину.

  • Не би требало искључити ни могућност политичког азила за Мила Ђукановића, како би се избегле тужбе, а две земље већ разматрају о могућности таквог азила – пише ИФИМЕС.

Подсетимо, Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић са Тачијем одртжава блиске односе, а посебно је био упешатљив њихов састанак у Будви половином прошле године.

Не треба заборавити ни то да је Ђукановић признао лажну државу упркос огромном противљењу грађана Црне Горе. Тачније, ништа их није ни питао о томе.

Leave a Reply