Организација Српска солидарност и ове године покреће акцију „Васкрсло Косово и Метохија” – прикупљање поклона за бебе рођене на Васкрс на Косову и Метохији.

Циљ акције је да посетимо сва три косовскометохијска породилишта – у Пасјану, Грачаници и Косовској Митровици – и да у сваком, прворођеним бебама на Васкрс уручимо пригодне пакете: по златник, пелене, козметику, флашице, цуцле, бенкице, капице, чарапице, постељину, пешкире… Ако одзив буде већи, купићемо и по дечја колица.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Наши истински чувари Косова и Метохије су наши манастири и наша деца која доле живе. Са нашом бригом и помоћи њима је живот топлији и подношљивији.
Вест о овој и осталим акцијама солидарности са нашим народом на Косову и Метохији треба делити са свим пријатељима и познаницима, не заборављајући да није само материјална помоћ смисао ових акција – јер неко има могућност да помогне, а неко нема. Оно што је исто толико  битно јесте да што више нас ступи у однос према живом Косову и Метохији, да будемо свесни да је брига за живот увек потребна и да постоји начин да учествујемо у њој, да изграђујемо личну одговорност према сопственом народу. Знајмо: Србија је Косово и Метохија, и док постоје Косово и Метохија, постојаће и Србија! И знајмо да ћемо сви ми као народ, будемо ли се одрекли Косова и Метохије, сигурно нестати.

Српски народ данас највећи природни прираштај има управо на Косову и Метохији! Будимо сви ми подстицај за васкрс српског живота на извору српског народа!

Уплате из Србије на жиро-рачун Српске солидарности 340-11013053-38, са назнаком: Васкршња акција. Уплате из расејања путем PayPal-а на: [email protected]

Прошле године, због ситуације са ковидом, нисмо били у могућности лично да уручимо целокупне поклоне, остали смо дужни златнике, па ћемо ове године, ако Бог да, сада једногодишњацима уручити златнике!

Акција траје до 30. априла!

Можете погледати фотографије из претходних Васкршњих акција!

Наше мало је некоме много!

Оставите Коментар