СНАГЕ неправедне глобализације, САД и Енглеска, хоће да руски утицај на нашим просторима одстране, тако што би да униште Србе, укину Републику Српску стварајући Републику БиХ и њен вјештачки идентитет, даљњу дестабилизацију Србије и увлачење Српске и Србије у НАТО. И то по сваку цијену, па и ратом.

Овакве могуће догађаје морају имати на уму сви српски политичари и у Српској и у Србији, али и бошњачки, муслимански народ.

Бошњаци и Срби не смију се међусобно убијати за туђе интересе.

Хиљаду милијарди долара вриједнa имовина, која је била у друштвеном власништву на простору бивше Југославије, опљачкана је и уништена, да би и даље странци наставили са пљачкањем природних ресурса, па чак и са срамотном експлоатацијом радника.

Најновија декларација СДА је само једно средство у великом низу која ће бити коришћена за остваривање англосаксонских циљева.

Зато подржавамо Додикову иницијативу да Република Српска и њени политичари заузму јединствен став у вези покушаја СДА да кроз реализацију своје декларације иде на уништење Републике Српске.

Покрет је за закључке Главног одбора СДА већ написао да су посљедица активности амбасада САД-а и Велике Британије (Закључци ГО СДА посљедица су дјеловања америчке и енглеске амбасаде).

Састанак америчких амбасадора у Загребу, могао би значити да ће и Хрватску гурнути у црни сценарио, на начин о којем је својевремено говорио бивши предсједник Хрватске Стипе Месић – пресијецањем Српске код Брчког.

Именовање америчког специјалног изасланика за Западни Балкан показује очигледну намјеру Америке да се преко њега вршити притисак, како би се и без рата обезбиједило одстрањивање „малигног“ утицаја Русије, укидање Српске, дезинтеграција Србије и на силу увлачење читавог преосталог простора у НАТО.

Да ли ће притисци уродити плодом видјеће се и по томе хоће ли српски медији водити кампању пребацивања кривице на српске политичаре, па и сам српски народ – са оних који су извршили агресију на српски народ у жељи да га потчине, мјењајући му и идентитет.

Боже драги, па и српски народ је то „тражио, заслужио“.

Зато Покрет понавља, да је неопходно да заједно Србија и Српска упуте молбу – позив Русији да именује свог специјалног представника за Западни Балкан.

То би пуно значило и због саме функције коју би руски представник имао, а која би укључивала његове активности и помоћ у доласку до праведних и најбољих рјешења за суштинске проблеме на нашим просторима.

Српски политичари не треба да очекују да ће Русија без њиховог позива „само по себи“ именовати свог представника. Она, Русија, највише цијени слободу. И неће да намеће ни оно што је добро ако то други не желе.

Уколико не услиједи таква молба – позив Русији, то ће значити, највјероватније, да је предсједник Србије Александар Вучић пристао на пораз у преговорима у вези Косова и Метохије, али и у вези ситуације у БиХ. У таквој, евентуалној могућности, много ће значити реаговање Милорада Додика, предсједника најјаче политичке странке у Српској, као и других српских политичара.

Српски народ и његови политичари не треба да се плаше ни најцрњег сценарија, јер им је преостало само једно: да одбране Себе, своје национално биће и створе државу коју ће вољети, а та држава знаће да заштити интерес српског народа и сваког свог грађанина.

Тај највиши циљ остварује се жељом, љубављу и свијешћу о значају тог подвига за потомке. Храброст и неминован успјех у томе долази из наше вјере „Када је Бог са нама, ко ће против нас“, а и због односа снага у свијету који се промијенио и сада ваљда знамо ко нам је кроз историју забијао нож у леђа, а ко истински помагао.

(Дане Чанковић, предсједник СНП Избор је наш)

2 KОМЕНТАРА

  1. Bravo Srdjane ,napokon da neko pored mene to i vidi.
    Da je bilo srece za Srbiju a nije da uopste nije SNS i Aleksandar Vucic na vlast.
    Ustav Srbije je jasno definisan Kosovo i Metohija je neotudjivi deo teritorije Srbije a Aleksandar Vucic protivno Ustavu Srbije godinama kao i ranije vlade Srbije pregovara sa albanskom OVK istom onom koji su ubijali vojsku Srbije i policiju Srbije 1999 i koji su ubijali nasu vojsku na Pastriku i Kosarama koji su branili granice Srbije.Taj isti Aleksandar Vucic uvlaci Srbiju kao PARTNER NATO-a pa daje NATO oficirima kancelarije u SFRJ JNA generalstabu SSNO-a zgradi koja je 1999 bila razusena od Nato neprijatyelja 1999. Istovremeno Aleksandar Vucic stavlja na mesto ministra odbrane Aleksandra Vulina koji nije ni vojni rok odsluzio a kamoli da ima vrhunsku vojnu strucnost kao sto ima recimo ministar odbrane Rusije vrhunski vojni strucnjak general Sergej Sojgu. Dakle na celo Srbije imamo ljude koji su nesposov´bni u vojnom smislu napraviti Srbiju Srpskim Izraelom a bez vojnog saveza u ODKB i Rusijom NIKAD SRBIJA nece moci sama da odbrani svoju drzavu od Nato EU neprijatelja koji od 1999-2020 i jos uvek drze juznu Srbiju Kosov i Metohiju vojno okupiranu.Imamo takodje protivustavne politicke izbore u Srbiji od 5 oktobra 2000 do danas i jos uvek (2020) jer Ustav Srbije u okolnostima vojne okupacije stranog faktora nedozvoljava politicke izbore svake vrste u Srbiji,nedozvoljava gradnje BEOGRADA NA VODI,nedozvoljava jeftine TV PORNO RIJALITI ZADRUGE koje nam vaspitavaju mladu generaciju Srbije.Uz sve to imamo da Aleksandar Vucic suprotno volji naroda Srbije naseljuje Srbiju africkim,arapskim migrantima koji su preplavili zapadnu Evropu i koji svakodnevno stizu gumenim camcima na tlo Evrope a ta sorta nikad se nije u nijednoj drzavi asimilirala i etablirala vec samo stancaju vise dece da ih je vise i da od Evriope naprave danasnju Siriju sa pustos i ratovima i da uniste hriscanstvo.
    Isit taj Aleksandar Vucic je dozvolio kao pecurke u Srbiji delovanje mnogobrojnih zapadnih spijunskih NVO (nevladinih organizacija ) koje je vec godinama predsednik Rusije istima zabranio rad u Rusiji a postojece zatvorio i proterao iz Rusije.
    Sto je najgore u svemu ovome u Srbiji pod nazivom OPOZICIJA je jos gori sljam koji su potpune sluge zapada i pljackasi sopstvene Srbije.Nevidim u Srbiji nazalost jednog Srpskog Putina koji ce preuzeti komandu u Srbiji i od nje napraviti sadasnju Putinovu Rusiju i osloboditi juznu Srbiju Kosovo i Metyohiju od Nato EU okupatora i albanske OVK.

Оставите Коментар