Синоћ сам допутовао у званичну посету Москви тако да, нажалост, нећу моћи да присуствујем седници Kризног штаба која се одржава током јутра, написао је Весић на свом Фејсбук профилу

У Москви све ради од угоститељских објеката до привреде као пре епидемије. Поштују се заштитне мере, носе се маске и вакцинација је главна тема у свим медијима. Имају и они стручњаке који се баве епидемијом али нико не предлаже рестриктивне мере сваки дан. Раде, штите се и вакцинишу се.

Зато позивам чланове Kризног штаба да размисле о економским последицама нових рестрикција. Kолико ће људи остати без посла, да ли ће моћи да хране породице и како ће се то одразити на ментално здравље становништва. Рестрикције нису нигде дале резултате па неће ни код нас а оставиће за собом економску пустош. Ако економија не ради неће бити пара за медицинску опрему и вакцине што значи да ће то утицати на заштиту јавног здравља.

Уместо што причамо о рестрикцијама хајде да се бавимо вакцинацијом. Kолико се људи вакцинисало, како да дођемо до оних који се нису пријавили за вакцинацију и како да заштитимо становништво.

Поштовање мера, вакцинација и нормалан живот је начин да изађемо из кризе. Не новим рестрикцијама

Горан Весић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here