Делегација града Београда, предвођена замеником градоначелника Гораном Весићем, боравиће данас и сутра у званичној посети Москви.

Током посете руској престоници Весић ће се, заједно са министром за иновације и технолошки развој Ненадом Поповићем састати са Олегом Рјазанцевим, замеником министра индустрије и трговине Руске федерације.

Са Рјазанцевим ће, навео је Весић за Тањуг, бити речи о постојећим инвестицијама руских компанија у Београд и потенцијалним новим пројектима, са посебним нагласком на пројекат БГ воза.

Делегација Београда ће се током посете састати са руским вајаром Александром Рукавишњиковим, аутором споменика Стефану Немањи у Београду.

На том састанку, каже Весић, разговараће се о пројектовању новог парка у Београду који ће Рукавишњиков радити са младим српским и руским вајарима и архитектама.

У оквиру посете престоници Русије, делегација Београда обићи ће московски метро односно станице Лужники и Балтијскаја, као и депо московског метроа.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

“Посетићемо Центар за управљање московским метроом и градском железницом. Посебно се радујем обиласку Иновативног центра Сколково. Састаћемо се са представницима компаније “Синара“ која је заинтересована за инвестирање у Београд”, истакао је Весић.

Домаћини су за делегацију Београда организовали посету чувеном Бољшој театру.

Осим заменика градоначелника, у делегацији Београда су помоћник градоначелника Андреја Младеновић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, директор ЈKП “Београдски метро и воз” Станко Kантар, градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, директор Музеја града Београда Јелена Медаковић, саветник заменика градоначелника Александар Kемивеш и саветница заменице председника Скупштине Београда Kристина Лукић.

Оставите Коментар