Предавање професора Исламског педагошког факултета у Зеници ефендије др Есмира Халиловића, током којег је упозорио да је већи грех играти спортску кладионицу него јести свињетину, постало је хит на интернету.

Његово жустро предавање у џамији у травничком насељу Kалибунар изазвало је огромну пажњу јавности, а осим босанских снимак су пренели и многи интернет портали у региону и небројено је пута подељен на друштвеним мрежама. Из часа у час број прегледа Халиловићевог предавања растао је и на каналу Јутјуб.

Халиловић на живописан начин поручује верницима да коцка доноси проклетство и упозорава на драматичан број кладионица и игара на срећу.

  • Народ који највише има коцкарница по глави становника јесмо ми Бошњаци. Имамо више спортских кладионица, бинга, лота, других будалештина, него иједна друга нација на дуњалуку. Ово је жива истина. Ја вам се Богом узвишеним кунем да је већи гријех играти спортску кладионицу, него јести крметину – нагласио је Халиловић.

Обраћајући се присутнима у џамији, Халиловић је рекао да је „мањи гријех када би сваки дан пола киле крметине појели, него једанпут отишли и уплатили бинго или спортску кладионицу“.

  • А сав иметак, који након хиљаду и један покушај дадне шејтан, сав иметак је проклет, па ако га поједе жена, ако га поједе дијете, ако га поједе бабо, све постаје проклето – поручио је окупљенима Халиловић.

Оставите Коментар