Како “Глас јавности” сазнаје из добро обавештених извора, одлазећи режим Демократске партије социјалиста (ДПС) на челу са лидером ове странке Милом Ђукановићем за сутрашњи “патриотски” скуп у Подгорици планира изазивање насилних нереда и крвави сценарио. На овај начин, ДПС ће, као губитник избора, покушати да испровоцира грађанске сукобе већих размера, све како би била створена могућност да Ђукановић, као председник државе, прогласи ванредно стање, и онемогући да победници избора конституишу нову Владу.

Међутим, овај сценарио је процурио ка државама-чланицама ЕУ, које су, уз оштру осуду планова ДПС да оспори легалну и легитимну изборну победу доскорашње опозиције, али и страх чиме би сутрашњи скуп могао да резултира, својим дипломатско-конзуларним представницима у Подгорици, као и грађанима који се у току сутрашњег дана затекну у главном граду Црне Горе, издале упозорење да се крећу само у случају преке потребе, и уз максималан опрез и мере безбедности.

Због свега тога, неопходно је да присталице три листе које су на изборима освојиле јасну и недвосмислену већину сутра остану код куће и не наседају ни на какве провокације активиста ДПС и са овом странком повезаних квазипатриотско-неокомитских организација. На тај начин, међународној јавности ће коначно постати јасно да је једини фактор нестабилности у Црној Гори у овом тренутку ДПС, која није у стању да прихвати изборни пораз и након три деценије сиђе са власти.

Оставите Коментар