Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће дозволити да се доношењем Резолуције о Сребреници у црногорском парламенту „стави колективни жиг на сваког припадника нашег народа“, јер је резолуција уопштена и у њој се „не помињу појединци који су починили ужасна дела“.

Вучић је одговарајући на питања новинара на свечаности поводом Дана полиције рекао да се са доношењем резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, о чему су поднета два предлога, „неће сагласити док је председник Србије“.

Према његовим речима, они који се у Србији залажу за доношење резолуције о Сребреници желе „да се додворе неким амбасадорима рачунајући да ће да их (они) доведу на власт на овај или онај начин“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Он је рекао да је „потпуно јасно“ да је Резолуција о Сребреници коју је усвојио црногорски парламент „против виталних интереса српског народа“.

„Реаговали смо мирно, ниједну реч нисам упутио нити ме занимају, далеко им лепа кућа, нека раде свој посао како год хоће“, рекао је Вучић и додао да се Црна Гора на тај начин меша у нешто што се те државе не тиче, јер Сребреница није у Црној Гори.

Према његовим речима, Србија ће се у односима са Црном Гором што пре вратити „на пут економије“.

„Спремни смо да помогнемо, само немојте да много причате о пријатељству и братству“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Србија наставити да „још снажније помаже културне институције у Црној Гори“.

Оставите Коментар