Црногорски мандатар Здравко Kривокапић позвао је данас председника Србије Александра Вуцића да посети ту земљу, истичући да Црна Гора жели добре односе са свима у региону, пре свега са Србијом.

„Превасходно желим добре односе са Србијом, који су чини ми се мало поремећени. Желим да позовем господина Вучића да посети Црну Гору, да ми као двојица политичара, иако ја нисам политичар, али се налазим на таквој функцији, дођемо до сазнања шта смета релацији односа и да нађемо мост који ће то превазићи“, рекао је Kривокапић.

Он је нагласио да ће се, приликом формирања нове владе Црне Горе, анализирати Закон о слободи вероисповести, те да ће се „трагати“ за најбољим решењем за све заинтересоване стране.

„Закон желим да вежем за институционално деловање… Да ли ће то бити елиминисање три спорна члана и онај део који се тиче евиденције и регистрације или ће то бити потпуно нови закон, зависиће од ставова свих заинтересованих страна“, указао је Kривокапић у разговору са Филипом Чукановићем ТВ Прва.

Црногорски мандатар наводи и да се ради на препороду Црне Горе, у коме сви треба да буду саучесници, како би Црна Гора, истиче, напокон била држава која ће бити пример, не само региону, него и шире.

„Нас у овом тренутку интересује рад, ред и одговорност. Ми ћемо наћи начин како да најбоље активирамо рад у државној управи, а онај који не жели да ради, мораће да сноси одговарајуће консеквенце“, поручио је Kривокапић.

Kривокапић је најавио и да ће нова влада бити формирана до 10. или 11. новембра.

„Немамо много времена и требало би да до 10. или 11. добијемо нову владу како бисмо се ухватили у коштац са многим проблемима“, рекао је Kривокапић.

Поновио је да ће на кључним местима у влади бити експерти, али и поједини политичари.

„Немогуће је у нашем амбијенту да влада буде потпуно експертска, али политичари који уђу у владу мораће да покажу струцност у ресорима које воде“, навео је Kривокапић.

Он није желео да открије ко ће бити на челу безбедносних служби, али је истакао да ту област треба препустити професионалцима.

„Дошло је време да тај сектор треба да брине само о безбедности Црне Горе и њених грађана, да то буде компетентан професионалац који не размишља партијски и не служи једном човеку“, навео је Kривокапић.

Оставите Коментар