Бивши лидер ПСГ без икаквих доказа пласирао језиве тврдње и кривицу за злочине у Босни свалио искључиво на Србе.

Као да смишља сценарио за неку србомрзачку теленовелу у којој су кључни момак чију је мајку силовао српски официр и жена-судија која сваког дана мора да пожели добро јутро портиру који ју је силовао, Сергеј Трифуновић опет на Твитеру ратује против сопственог народа.

  • Упознао момка рођеног као дете девојке коју је у логору силовао официр српске војске. Мајка му је рекла ко је отац, клинац је урадио што би свако, отишао да нађе родитеља, овај му је, наравно, рекао: „Немој ми више прилазити.“ Ајмо Срби, вадите ћириличне тастатуре, идем да ставим кафу – написао је Трифуновић.

МОМЧИЛО ИЛИ МИРОСЛАВ

Претходно се излупао за све паре, па су га твитераши ухватили у лажи.

  • Кад помислите о Босни, имајте на уму да у Приједору постоји жена-судија силована у логору јер је муслиманка. Поново ради у приједорском суду, сваки дан долази на посао и уљудно каже портиру: „Добро јутро, Момчило“, он увек: „Добро јутро, суткињо.“ Момчило је један од њених силоватеља – написао је Трифуновић, а да није дао ниједан доказ за ту тврдњу.

Експресно је стигао деманти:

  • Није Момчило него Мирослав и није портир него комшија у суседном улазу и не поздрављају се са добар дан кад се сретну, прво Момчило, па сад Мирослав, лош ти дилер. Мајке Сребренице на ово узимају паре годинама, а Сергеј тек одскора.

Тома Фила, адвокат који је заступао Хашке оптуженике, сматра да напад на Србију доноси одређену врсту наклоности Запада.

  • То је помодарство, најважније је напасти Србију и онда ће Запад да буде љубазан према теби. Ко год дође и одседне у вили „Мир“, да ли је то Милошевић, Тадић или Вучић, томе ће бити предочено да мора да призна српске злочине и независност Косова, то је суштина тог инсистирања на томе да су Срби злочинци – каже Фила за Српски телеграф.

ШИРЕЊЕ МРЖЊЕ

Да је опасно играти се информацијама које нису проверене јер се њима потпирује мржња, потврђује и Веселин Шљиванчанин, пензионисани официр Војске Југославије.

  • То су будалаштине људи који не знају сами шта ће од себе. Не знам одакле им подаци кад тамо нису били нити су учествовали. Један заробљеник је јавно тражио да му се завежу очи и испричао ужасне ствари: како је силовао жену Српкињу, да би је након тога распорио и бацио, па како је отимао српску децу од мајки које су биле у збеговима, ужасни злочини су чињени над српским народом. А жалосно је што појединци подсећају на те лоше ствари, шире мржњу уместо да је сузбијају, да се таква ствари нигде никад више не понове – наводи Шљиванчанин за Српски телеграф.

Шљиванчанин се пита због чега за такве тврдње онда нису изнети докази.

  • Одакле тим људима ти подаци, зашто те жене не проговоре, него седе и ћуте? Написане су књиге о томе шта су све људи доживљавали, а појединци се играју таквим стварима – закључује Шљиванчанин.

Не узимај патријарха у уста!

Твитераше је посебно изнервирало што је Сергеј у одбрану ставова потегао чак и цитате почившег патријарха Павла.

  • Немој само ти патријарха Павла у уста своја погана стављати, срам те било – гласио је један од коментара.

Други је Трифуновића подсетио на злочине друге стране, о којима ћути:

  • Човече, Ханка Палдум здробила Србину мошнице у муслиманском логору. Има ратних прича на све стране, а ти мораш да будеш грађанин света?!

„Случајно“ обукао мајицу са Дивјаком

Један од Твитераша је испод срамотних Сергејевих постова оставио фотографију са једне журке у Сарајеву, на којој носи мајицу са ликом Дивјака (бивши официр ЈНА који је прешао на страну Армије Босне и Херцеговине, пореклом Србин).

  • Зато што сам остао без мајице на журки, ову су ми бацили и нисам имао појма ко је лик. Ето. Ако ћеш сад да тражиш да ти се правдам због тога, одма одустани – одговорио је Трифуновић.

Е. С. Т.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар