Уколико Белорусија званично призна Крим руском територијом, то ће довести до непоправљивих последица, рекао је портпарол украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко.

Коментаришући изјаву шефа белоруске дипломатије Владимира Макеја који је рекао да Белорусија разуме да је Крим сада руска територија, Николенко је нагласио да Министарство спољних послова Украјине полази од тога да Белорусија званично и даље подржава суверенитет и територијални интегритет Украјине у оквиру међународно признатих граница.

„Промена приступа Белорусије у циљу дејуре признања привремено окупираног Крима територијом Русије довешће до непоправљивих последица по украјинско-белоруске односе“, нагласио је портпарол, преноси агенција „РБК-Украина“.

Николенко се нада да у Минску разумеју питање припадности Крима и да неће допустити кораке који су у супротности са нормама међународног права.

Раније је министар спољних послова Белорусије Владимир Макеј у интервјуу за Спутњик рекао да став Белорусије о Криму остаје исти као и пре, те да белоруска страна „у стварности разуме да је Крим сада руска територија“.

Раније је Лукашенко рекао да ће Белорусија признати да је Крим део Русије када „последњи руски олигарх“ почне да испоручује на полуострво своје производе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

  1. Само напред ГП Лукашенко одмах Крим признајете и Народну Доњецку Републику. Ко јебе ту 100ку
    нацистичку украјинску?

Оставите Коментар