Већ неколико дана траје хаос у региону, откако је тзв. влада Косова одлучила је да таксе на производе из централне Србије повећа за 100 одсто и врло брзо реализовала своју замисао.

Ендрит Схаља, министар трговине и индустрије, предложио је повећање таксе за 100 одсто, а тај предлог је подржао премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај.

Ова одлука резултат је револта косовске Владе након што није изгласан пријем у Интрепол, што је за косовске Албанце значио пораз, а велику победу за Србију.

Приштински медији  су недавно објавили видео-снимак из Качаника на којем се види како неименовани Албанци спаљују српске производе.

На снимку се види спаљивање неких од најпрепознатљивијих производа из Србије, попут „негро“ бомбона, „плазма“ кекса, чоколадних бананица, као и појединих хигијенских производа.

Пошто је овај потез објективно лош по становништво на Косову, јер ће цене српских производа значајно порасти, косовски Албанци су и сами почели да збијају шале на свој рачун.

Двојица младих Албанаца су снимила видео клип у којем глуме дилере који се састају у тајности, броје новац, и на којем се види како један плаћа другом 500 евра за чувени и многима омиљени кекс Плазма из Србије.

Овај видео-клип насмејао је многе, а доказује да овом одлуком о повећају такси на 100% не наносе само штету Србима на Косову, већ и косовским Албанцима који и те како уживају у српским производима.