Велики конвој од око 270 камиона који раде за коалицију коју предводе САД напустио је североисточни регион Сирије и кренуо ка региону Ирачког Курдистана између 5. и 7. новембра, наводи Сиријска арапска новинска агенција.

  • Конвој који се састојао од 150 теретних камиона и 120 покривених камиона с равним платформама (који су превозили возила америчке војске) напустио је војну базу на аеродрому Караб ал-Јер током ноћи и упутио се ка северном Ираку преко илегалног прелаза Ал-Валид – рекао је извор за државну агенцију.

Према извору, конвој су чувала америчка оклопна возила и наоружани камиони Сиријских демократских снага (СДФ) које подржавају САД.

Велики конвој је наводно приметила сиријска беспилотна летелица док се кретала ка прелазу Ал Валид на граници са Ираком. Коалиција предвођена САД вероватно неће повући трупе са североистока Сирије. Раније ове године, амерички извори и званичници у СДФ-у открили су да Вашингтон не планира да напусти регион у скорије време.

Конвој је можда превозио америчку војну опрему и материјале намењене продаји на црном тржишту у региону Курдистана, попут нафте и житарица. Вреди напоменути да се СДФ предвођен Курдима тренутно припрема за могући напад турске војске и њених милитаната на курдске области у северној и североисточној Сирији.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар