Председник САД Доналд Трамп саопштио је данас да је време да његова земља изађе из бесмислених и бескрајних ратова, након што је америчка војска наводно напустила неколико положаја на северу Сирије уочи очекиване офанзиве Турске.

  • САД је требало да остану у Сирији 30 дана, а то је било пре много година. Остали смо и улазили све дубље и дубље у битку без циља на помолу – написао је Трамп у серији порука на „Твитеру“.

Он је додао да је Америка брзо поразила исламски „калифат“ и заробила хиљаде бораца „Исламске државе“, углавном из Европе.

  • Али Европа није желела да их узме назад, рекли су да САД треба да их задрже! Ја сам рекао Не, учинили смо вам велику услугу, а сада тражите да их задржимо у америчким затворима по огромној цени. Ви треба да им судите – нагласио је амерички председник.

Он је додао да су Европљани то поново одбили и да су се Kурди борили заједно са Америком, али да су за то били веома добро плаћени новцем и опремом и да су се деценијама борили против Турске.

  • Подржавао сам ову борбу скоро три године, али је време да изађемо из ових бесмислених бескрајних ратова, од којих су многи племенски, и да вратимо своје војнике кући – нагласио је Трамп.

Он је рекао да ће се Америка борити тамо где је то у њеном интересу и само да би победила.

  • Турска, Европа, Сирија, Иран, Ирак, Русија и Kурди сада ће морати сами да реше ситуацију и шта да ураде са заробљеним борцима Исламске државе у свом „суседству“. Они сви мрзе Исламску државу и годинама су њени непријатељи. Ми смо удаљени 7.000 миља и поново ћемо сломити Исламску државу ако нам се приближи! – закључио је Трамп.

Оставите Коментар