Сиријска арапска војска (САА) наставила је са офанзивом коју је покренула у последљих 48 часова, а владине снаге се приближавају граду Ал-Хобеит.

Сиријска војска је наставила са ударима на џихадисте из свих оружја, а има помоћ и од руских ваздушних снага, које су наставиле са бомбардовањем терориста у провинцији Идлиб.

Борци САА су заједно са “Тигровима” раније данас извели изненадни напад на град Сукаик. Сиријска војска је натерала непријатеља на повлачење према граду Таманах.

Сукаик је сада у потпуности под контролом сиријске војске. У последњих неколико дана, сиријска војска је преузела контролу над Ал-Зеком, Тал Сакхером, Тал Малахом и Хасраијем.

Према локалним извештајима, САА је уништила џихадисте, који нису имали људства а ни војне технике да поврате изгубљене територије.

Наводи се да и да је елитна сиријска 42. бригада наставила са напредовањем ка Кабанију. После преузимања контроле над планином Зуваикат, владине снаге иду ка Кабанију, који је сада у рукама припадника Хаџата Тахрира ал-Шама и Исламске странке Туркестан.

Приоритет САА је да Кабани у наредних неколико дана буде ослобођен.

Оставите Коментар