Нереди су иницирани нападом на две човека у колима у берлинском насељу Неуколн, на крају 50 људи је ушло у нереде који су укључили и затварање путева на неколико сати због полицијске интервенције.

Око 50 миграната у Берлину изазвало је нереде и блокирало град на више сати. Како је рекао потпарол полиције два мушкарца стара 22 и 26 година изашли су из аута и почели тучу, а затим се прикључило између 40 и 50 људи, док је полиција била приморана да користи сузавац како би разбила нереде.

Имигранти су са собом носили и дугачке мачеве, док је мушкарац стар 22 године задобио повреде главе, руку и торзоа, а старији (36) повреде главе и ногу. Дечак стар 13 година је такође повређен у нередима.

Полиција није навела који је био тачан разлог за избијање првобитног инцидента који је изазвао нереде, али је на лицу места пронађено више ножева и дугачких сечива у облику мачева и мечета.

Саобраћај у Неуколну је затворен све до 19 часова, а ово није први овакав инцидент јер је у понедељак у истом насељу избила масовна туча у којој је учествовало 15 особа. Полиција истражује могућу везу између два догађаја.

Оставите Коментар