Први у низу снимака, који разоткривају како се одвија корупција у црногорском тужилаштву објавио је председник Атлас Групе др Душко Kнежевић на свом Јутјуб каналу.

Kнежевић у телефонском разговору са секретром Врховног државног тужилаштва Ненадом Вујошевићем Неном, који му између осталог потврђује да је носио паре ВДТ Ивици Станковићу, које је Душко Kнежевић слао.

Бизнисмен Душко Kнежевић тврди да је преко секретара Врховног државног тужилаштва Ненада Вујошевића давао новац врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, да се ради о стотинама хиљада еура и да се Станковић обавезао да наводно неће прогонити одређене иностране клијенте „Атлас банке“ који су користили њен е-цоммерце сервис.

Kнежевић је рекао да се ради о 700-800 хиљада еура и да је Вујошевићу новац давао у посљедње три године.

  • Новац сам му (Вујошевићу) давао у истој оној кући у којој је Миго Стијеповић долазио по паре и у кући у којој је на канабеу Мило Ђукановић долазио за паре и за торбу. Не знам тачно колико је било пара у више транши у задње три године, око 700-800 хиљада. Само за пуштање возача који су мењали паре за ДПС и за Мига Стијеповића дао сам им 200 хиљада евра да пуште возаче из затвора. Имам и видео снимке како му дајем паре – казао је Kнежевић.

Станковић је синоћ негирао све оптужбе и позвао надлежне органе да предузму све неопходне кораке како би се утврдила пуна истина у овом случају.

  • На оваквој режији позавидели би сви светски режисери – поручио је Станковић.

Снимак на коме Kнежевић даје новац Стијеповићу је отворио аферу „Kоверта“, а Ђукановић је више пута демантовао да је узимао новац од Kнежевића.

Kнежевић је синоћ објавио снимак на којем разговара са особом за коју се на снимку наводи да је секретар ВДТ-а, Вујошевић, а који више пута на снимку тврди да је од Kнежевића узимао новац и давао га Ивици Станковићу.

На снимку се чује и како Вујошевић тврди да се Станковић ништа не пита, моли Kнежевића да не објављује снимак, јер тврди да ће Станковић једноставно рећи да му он није давао новац, а да он нема снимак који би то поткрепио.

Kнежевић наводи да је рекетиран и тражи од Вујошевића да утиче на Станковића да би се пустио његов кум Дејан Секулић и пријети да ће, ако се то не деси, објавити снимак.

Секулић је ухапшен у августу, а Специјално државно тужилаштво сумњичи Михајла Бањевића, Душка Ђукановића и Ђорђа Ђурђића да су му, супротно банкарским процедурама, одобрили кредит од 365.000 еура, који је нарастао на дуг од готово 600.000 еура.

Kнежевићев покрет „До слободе“ је у саопштењу најавио да се ради о првом у низу снимака „који разоткривају како се одвија корупција у црногорском тужилаштву“.

  • На снимку се може чути и да се Станковићев син обратио предсједнику Атлас групе др Душку Kнежевићу, са намером да он, уместо Ненада Вујошевића, убудуће буде посредник за одношење новца челницима Тужилаштва – додаје се у саопштењу.

На снимку се чује следеће:

Н.В. Није ти било фер, знам да се бориш и да је рат, али имаш и своје људе, ено Брајовића ниси изгорео до краја због некога свога пријатеља па пушти због мене не мораш овога. Не пита се он. Он се не пита, он је само једна лутка ту.

Д.K. Добро, али ти на снимку кажеш да директно за пословођу Станковића иду паре, није ово за мене. Тако да ћу тај сегмент да искористим и да дам.

Н.В. Али он ће рећи да Дуле лаже, он ће рећи да мени није дао, ја сам му то рекао. А, он је рекао ја ћу рећ да ти мени ниси дао.

Д.K. Ти пренеси њему поруку директно да се пушти данас Дејан Секулић или реци он пушта снимак. Тако му директно кажи, паре које сам узимао и доносио теби све је то снимљено реци за око онога што сте рекетирали клијенте којима су биле блокиране паре. Реци ја то нећу да преузмем на себе. Ја сам те паре доносио и теби и знаш и сам.

Н.В. Али он вели да мени ниси давао.

Д.K. И твој син га је стартовао тамо и тражио да ради директно са њим и да га рекетирате око свега тога. Према томе реци, имаш обавезу да пусте Дејана Секулића данас, кога држе за приватни кредит и неку глупост и уцењују и прате га и свашта му раде. Хапсили су га зато што је подигао приватне паре од Душка Kнежевића који је легално продао плац и малтретирали су га око свега тога. Ја ћу данас да пустим снимак и то ти је то. Биће гора афера него у Македонији да знаш само.

Послушајте цео снимак разговора:

Оставите Коментар