Шок: Саша Пауновић, председник општине Параћин, забранио је Ненаду Боровићу, покрајинском посланику, да говори на седници ГО јер је хтео да потегне питање задуживања странке

Ненаду Боровићу, функционеру ДС и покрајинском посланику, забранили су да говори на недавно одржаној седници Главног одбора јер је хтео да потегне питање о финансијама странке и задуживању ДС у време док је на њеном челу био Драган Ђилас!

Боровић у разговору за Kурир каже да га је Саша Пауновић, председник општине Параћин, спречио да говори пред саборцима, да је дубоко разочаран тим поступком и да је због тога решио да напусти ДС.

Разочаран сам

Боровић је у јулу суспендован али, како каже, статутарна комисија је ставила ван снаге ту одлуку странке, те је добио позив за седницу ГО. Одмах је, додаје, послао предлог за допуну дневног реда – финансијско стање странке и трошење новца од 2012. до данас.

  • Нису ми дали да говорим о трошењу пара у ДС! Не морају они да усвоје мој предлог, ни да га ставе на дневни ред, али морају да ме пусте да га образложим. Саша Пауновић ме је спречио да говорим. Он, коме су уста пуна демократије, који кмечи сваки дан пред Саветом Европе, не дозвољава у својој, нашој странци да неко има другачије мишљење – каже Боровић и додаје:
  • Речено ми је да немам право да говорим. Хтео сам опет да укажем на Ђиласове финансијске злоупотребе. Оне су биле највеће у време када је он био на челу ДС.

Одлазим из ДС

Боровић каже да се, пошто је онемогућен да говори, „покупио и отишао“.
– Више нисам члан ДС. Нећу више да будем члан такве странке. Не, неће они мене да избаце, него ја више нећу с њима. Ово што се сад ради и како се поступа с људима, то је све само не демократија. Одмах крећем на седнице АП Војводине. Више не морам да бринем да ли ће неко да ме уходи да ли идем на седнице, сад сам са ДС завршио – наводи он.

На седници ГО, одржаној у суботу, 14. септембра, већином гласова донета је одлука о бојкоту предстојећих избора. Датум скупштине за уједињење великог ДС, супротно очекивањима чланства све три странке – ДС, СДС и ЗЗС, није донет.

Оставите Коментар