Познати регионални коментатор Марјан Мијајловић после више од четири године се појавио у јавности.

Његов груб и храпав глас био је препознатљив на „малим екранима“ и знак да на истим вероватно иду утакмице Бундеслиге или репрезентације Босне и Херцеговине које је са великом страшћу преносио! Ипак недавно се из Београда јавио уживо у емисији сарајевске „FACETV“.

Подсетимо, Мијајловић је пре четири и по године преживљавао тешке дане, јер га се породица одрекла због тога што је прешао у ислам.

Тада је узео име Мустафа, а недуго после тога његова мајка и брат су се огласили у медијима и рекли како не желе да чују за њега.

Мијајловић тренутно живи у Београду.

Наводно је био и у Швајцарској где је радио као конобар, одакле се вратио крајем 2018. године.

Његов глас и лик поново смо чули прошлог месеца када је за поменуту ТВ коментарисао ситуацију са пандемијом корона вируса.

Јавио се из карантина, у јеку оног најдужег полицијског часа, где је потврдио да се налази у главном граду Србије.

  • Лако је нама у кућама који имамо веранду, двориште, траву и псе. Ево ја сам искористио ситуацију да покосим комшиници траву, али ставите се на место неког ко живи на 14. спрату у 50 квадрата и нема терасу. Народ дише на улици, на ливадама, на пољима… И ту се креће народ било које државе. У овом случају причамо о народу у Србији с обзиром на то да ја овде живим. Ја сам неколико година живео у Сарајеву и јако добро сам упознао Сарајево. Да бисте знали како Сарајево дише, треба да питате људе на Вратнику, Чаршији, Храсном, Грбавици, Алипашином… Да осетите импулс дешавања шта народ мисли – рекао је Мијајловић у свом првом обраћању после дуже времена.

Он сматра да је поука свега што нам се десило да људи треба нон стоп да уче нешто ново и да се међусобно боље упознају.

„Прва објава у курану каже – учи! Према томе – учи! Сада долази на наплату што се довољно не чита и учи. Срби су као и сав народ на свету, имају своје мане и врлине. И Хрвати, Руси, Бошњаци, сви имају мане и врлине. Оно што је српска специфичност јесте то да је увек подела на три табора, а не на два. Још једном понављам, говорим као аналитичар. Као човек који посматра ситуацију и није ту ни на чијој страни. Оно што могу да кажем за крај јесте да верујете сами себи и да учите. Рекао сам му: „Желим да будем муслиман.“ Он ме чудно погледао. Рекао сам му моју жељу, након чега сам примио ислам, одмах после икиндија-намаза. Име Мустафа значи изабран. То сам ја, на свим пољима био сам биран и нисам се никад наметао. Због тога сам одлучио да се зовем Мустафа“, рекао је Мијајловић тада.

Породица га није разумела, али се он надао даће се у међувремену охладити. И јесу, иако су у том првом моменту одлучили да га се одрекну.

Они су тада назвали Радио Сарајево и поручили јавности:

„Зовем се Олга Мијајловић, и до јуче, док нисам сазнала сасвим случајно, нисам могла да верујем, јер сам се то јутро чула са сином који је тренутно у Базелу. У неком је хотелу, где је отишао да ради два-три месеца, јер овде није могао да нађе посао. – Није га нешто жучно ни тражио након очеве смрти. Управо сам ангажовала адвоката. Марјану ће бити забрањен приступ кући. Биће потпуно елиминисан из оставинске расправе. Он је, по мајци, потомак војводе Мишића, а по оцу Милана Топлице. Кад бих могла сада, ове секунде, сву бих утробу ишчупала ножевима и прстима, да избацим где сам то дете држала. И од овога момента Марјана Мијајловића се одричем. Није ми више син. Ни по ком закону га не признајем“, рекла је његова мајка пре четири и кусур година.

Идентично мишљење делио је и брат Небојша.

„Желим да се одрекнем брата. Имали сте до јуче Марјана, сада имате Мустафу, сутра може да буде Домагој. Надам се да сте схватили поенту. Да будем искрен, нисам дивљи човек као Војислав Шешељ. Веома је подмукло од мог бившег брата одрећи се своје вере, живети у Босни шест година и лагати о многим стварима, док му се отац распадао.

Оставите Коментар