Перспективни противваздухопловни ракетни систем С-500 имаће могућност да пресреће мете на стотине километара од Земље, саопштио је генерални конструктор концерна „Алмаз Антје“ Павел Созинов.

Он је истакао да С-500 по својим карактеристикама превазилази све пандане, који су произведени било где и било кад до сада.

  • Пресретање у горњим слојевима атмосфере је могуће. То је на стотине километара удаљености од Земље – прецизирао је Созинов.

Према његовим речима, систем је опремљен великим бројем средстава за лоцирање различите намене, као и противвазушним навођеним ракетама.

  • То је систем који извршава читав низ задатака, како противваздушне, тако и противракетне одбране. Тренутно тестирамо елементе система уз максималну уштеду средстава издвојених за тестирање – истакао је стручњак.

Созинов је додао да је концерн покушао да направи прогнозу за наредних 25 година, када је реч о развоју средстава за ваздушно-космички напад, и да је закључио да ће С-500 бити веома поуздан систем када се узму у обзир карактеристике које потенцијални противник може развити за тај период.

  • У складу с тим, наш систем треба да буде у стању да се бори против средстава којих још нема, али која се могу појавити за 5,7 или 10 година – нагласио је стручњак.

Раније је заменик министра одбране Руске Федерације Алексеј Kриворучко најавио за наредну годину мноштво новина када је реч о модерном руском наоружању, а поред противваздухопловних система С-500, на листи су се нашли и авиони Су-57 и ПАK ДА, затим ракетни комплекси „Kинџал“ и „Циркон“, али и тенк Т-90М.

Оставите Коментар