Правоснажно ослобођена у поступку “државни удар” Бранка Милић добила је решење да напусти Амбасаду Србије у Подгорици, сазнаје Borba.me.

Њој је укинут притвор и у наредних дан или два напустиће просторије Амбасаде.

  • Хвала и слава Богу да је данас на Међународни дан жена 8. Март укинут притвор и прекинуто вишегодишње мрцваљење и мучење српске држављанке Бранке Милић – кратко је потврдио амбасадор Републике Србије у Црној Гори Владимир Божовић.

Подсетимо, Бранка Милић је првостепено осуђена на три године затвора због покушаја државног удара.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Бранка Милић је одлуку Апелационог суда, којом јој је укинута трогодишња затворска казна у случају државни удар дочекала у Амбасади Србије у Подгорици, у којој дуже од две године живи у својеврсном „кућном“ притвору.

Она је једна од 13 оптужених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године које је Виши суд, маја 2019. осудио на затворске казне.

Апелациони суд Црне Горе је 5. фебруара укинуо пресуду и предмет вратио на поновно суђење. Већина је пресуду дочекала на слободи, али не и Бранка Милић.

Милић је наиме током суђења у Вишем суду, новембра 2018. године незадовољна третманом судског већа, напустила судницу и „побегла“ у Амбасаду Србије у Подгорици. Тиме је избјегла даљи притвор.

Оставите Коментар