Kутије са маскама за вишекратну употребу које Општина сама шије у сарадњи са сврљишким привредницима, постављене су испред Полицијске станице у центру, испред Поште, код споменика Сајтару и испред Пореске управе.

Председница Општине Јелена Трифуновић апеловала је да се маске узимају рационално, уз напомену да су све локације под видео-надзором и да ће свака злоупотреба бити санкционисана.

Svrljig građanima besplatno deli maske

„Још на првој седници Штаба за ванредне ситуације смо донели такву одлуку, да општина обезбеди маске за грађане, раднике и администрацију. Три текстилне фабрике у Сврљигу Викторија стајл, Kаскер и Престиж, нису хтеле услужно да шију за друге компаније већ су одлучиле да то раде за свој град тако да се у њховим погонима шију ове маске. У четвртак и петак прошле недеље смо их прво поделили трговцима јер су најизложенији вирусу а свако је узео само онолико колико им треба. Онда смо поделили радницима који раде, јер нам је битно да сачувамо привреду, и на кају смо данас кренули са поделом грађанима“, прича Трифуновићева.

Маске чију израду финансира општина Сврљиг ће бити дистрибуиране и на сеоском подручју.

„Пошто смо у ванредном стању и нема радова на асфалтирању и других ствари, сматрали смо да је ово прва ствар коју треба урадити како би смо заштитили становништво. Kренућемо у поделу и на селу као и нову туру трговцима, како би могли без проблема да мењају маске. Трговци ће имати једну количину и за муштерије које нису узеле маске на улици“, каже Трифуновићева.

Подсетимо да је авион са заштитним маскама које је држава купила слетео јуче у Београд и да ће одатле бити дистрибуирана по свим апотекама у Србији. Те маске ће се продавати за 120 динара по комаду, а једна особа ће моћи да купи највише десет. Опширније о овим маскама ОВДЕ.

Оставите Коментар