Комитет Дома лордова британског Парламента донео је документ под називом „Уједињено Краљевство и будућност Западног Балкана“ у којем говоре анализирају Балкан и његову будућност. Балкан виде као извор нестабилности, а у оквиру тога помињу и СНП 1389.

Како кажу, а преноси Блиц, знатан број „екстремистичких“ група у Србији је и даље активан, а можда најпознатија је Српски народни покрет 1389 који се, и ако се декларише, као антифашистички, снажно противи нормализацији односа и наставку дијалога са Косовом, Једнако се противе и интеграцији Србије у ЕУ и НАТО – каже се у извештају Комитета. Комитет британског Парламента сматра да је српски национализам, чији је значајан представник СН 1389, представља већу претњу од радикалног ислама на балкану.

Драго нам је да британски парламент види нашу организацију као претњу по британске интересе на Балкану, јер је познати кроз историју да је Британија увек радила против српских интереса. И не само то, не чуди нас што је за Британију исламски терористи нису опаснији од српског национализма, јер је она творац вехабијског покрета у 19. веку и творац модерног данашњег исламског тероризма. Британија и пре и после Дизраелија је радила против српских интереса. Дизраели је Србе сматрао гмизавцима, а током турске окупације Србије увек су подржавали Османско царство против интереса Србије. У Другом светском рату су директно одговорни за смрт два милиона Срба, јер стоје иза 27. марта којим су отворили други фронт у Европи како би олакшали притисак на себе. Деведесетих су подржавали српске непријатеље, а 1999. били једини за копнену инвазију против Србије.

Српски народни покрет 1389. поздравља документ биртанског парламента и изражава захвалност што у нашој организацији виде претњу по сопствене интересе, јер је познато да Британији одговара нестабилност свуда у свету па јој је дражи исламски тероризам од српског национализма. Исламски тероризам је против српских интереса, а српски национализам заступа српске интересе.

НАЦИОНАЛИСТ