Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције, изјавио је данас поводом Дана државности БиХ, који се обележава само у Федерацији БиХ, да је “сваки педаљ“ те државе заједнички“ и да “ништа није српско осим назива Република Српска“.
Kоментаришући јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика, “да Бошњаци морају да знају да БиХ није њихова, а РС је искључиво наша“, пренели су сарајевски медији.

‘- Сваки педаљ ове земље је заједнички, ништа у Босни и Херцеговини није српско осим назива Република Српска, а не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави с оваквим изјавама – рекао је Изетбеговић честитајући овај, како је рекао, велики дан, рођендан Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина, према његовим речима иде у правом смеру, уз подсећање да је реч о држави која постоји хиљаду година и, како каже, постојаће још хиљаду.

У то је, истиче, уверен.

Kоментаришући програм реформи БиХ, Изетбеговић је рекао да је тим документом „деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти“.

  • То је један добар документ. Захваљујем господину Додику што је урадио такву ствар – рекао је Изетбеговић.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар