Радоје Петковић, потпредседник Већа српске националне мањине Града Kаства, грађевински предузетник и дугогодишњи члан СДС С-а, подлегао је повредама задобијеним у бруталном нападу у Вишкову, објављено је на Фејсбук страници Већа српске националне мањине Приморско-горанске жупаније.

Петковић је брутално претучен 24. априла испред једног кафића у Вишкову, у општини Ријека, и недељама се борио за живот, преноси Индекс.

Ријечка полиција је као нападача идентификовала Илију Главића (48) кога Општинско државно правобранилаштво сумњичи за кривично дело наношења изузетно тешких телесних повреда.

Истражни судија Жупанијског суда у Ријеци Kсенија Зорц одредила је Главићу истражни затвор због опасности од понављања кривичног дела и утицаја на сведоке.

Петковић је након кратке препирке с Главићем у локалу кренуо према свом аутомобилу. Главић га је стигао на паркингу и брутално напао.

На снимцима надзорне камере види се да Главић није одустајао од удараца чак ни када је Петковић изгубио свест и пао на земљу.

Оставите Коментар