Скупштина Града Врања, на седници у четвртак 10. јуна, донела је једну од најсрамнијих одлука у својој историји, одобрила је продају школског дворишта у Врањској Бањи Велимиру Булатовићу, оцу посланика и председника Градског одбора СНС Славише Булатовића, преноси InfoVranjske.rs.

Скоро сви одборници владајуће коалиције на челу са СНС, СПС и Јединствене Србије, гласањем за отуђење школског дворишта у Врањској Бањи у корист посланикове породице ушли су у историју безчашћа локалног парламента у Врању.

Одборници подизачи руку у градском парламенту су овом одлуком оскрнавили историју основне школе у Врањској Бањи, наругавши се и Наталији Домановић, некадашњој учитељици, супрузи знаменитог књижевника Радоја Домановића, као и свим претходним и потоњим просветним радницима који су својим радом оставили неизбрисив траг у прошлости бањске школе.

Никола Поповић, Ковиљка Станковић, Сотир Сотировић, Божидар Џикић, Станимир Ђорђевић, Драгиња Минић, Васка Марковић, Мирјана Костић, Мирјана Стајић, Божидар Натић, Миленија Богдановић, Божидар Стаменковић, Градимир Јовановић, да не набрајамо даље, наставници и учитељи за пример, они који су умрли окрећу се од муке у гробовима због узурпације школског дворишта, а они малобројни живи не могу да верују у тако сраман и страшан чин.

Част људску, пре свега, и одборничку, спасао је млади Стефан Станковић, одборник СПС, који је одолевши свим притисцима из Београда и Врања храбро одбио да гласа за одлуку о продаји школског дворишта Булатовићима и тиме ушао у историју часних и карактерних политичара из Врања.

Оставите Коментар