Јовановић је казао да “свако мора да се погледа у огледало и види која је цена његове подршке катастрофалној политици која је Србију одвела на маргину савремене цивилизације”.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је данас да Српска православна црква (СПЦ) мора да престане да се меша у политичке одлуке и да својом искључивошћу додатно отежава позицију Србије у преговорима са косовским Албанцима.

Јовановић је казао да “митоманије свих заседања у СПЦ-у, одсуство осећаја за реалност, мањак бриге за људске животе и пропали пројекти великосрпског национализма”, који, како он наводи, имају “још упориште у Цркви”, остављају Србију у замрзнутом конфликту са свим суседима.

– Одлука о проблему Kосова није тапија Цркве и њених владика, нити они имају веће право од било ког грађанина у Србији када је у питању заједничка одлука о тако једном важном питању – наводи се у писаној изјави и додаје да се СПЦ понаша као да може иза затворених врата да доноси некакве одлуке које треба све нас да обавезују.

Јовановић је казао да “свако мора да се погледа у огледало и види која је цена његове подршке катастрофалној политици која је Србију одвела на маргину савремене цивилизације и да се запита где је погрешио”.

– ЛДП не прихвата да владике воде политику, да Црква повлачи некакве ‘црвене линије’, нити да се према њиховим ставовима доносе неки обавезујући документи за све нас – навео је Јовановић и додао да се неће сложити са тиме да се “сваки пут исте архитекте српске пропасти поново појављују са истим идејама због којих је Србија скоро нестала као друштво”.

Оставите Коментар