Ирац Марк Kитинг, који је пре три године пешице прешао пут који је српска војска прошла у Првом светском рату не би ли прикупио новац за помоћ српској деци која се лече од рака, кренуо је у нови хуманитарни подухват!

Марк Кетинг и лабрадор Паја током преласка преко Албаније, Фото: Марк Кетинг
Марк Кетинг и лабрадор Паја током преласка преко Албаније, Фото: Марк Кетинг

Марк, иначе српски зет, пре три године је са својим лабрадором Пајом препешачио више од 2.000 километара ради прикупљања новца за куповину инфуузомата за Дечје одељење Института за онкологију.

Овог пута, он ће са групомн планинара препешачити 100 километара, од Ђевђелије до Битоља, у част обележавања 100 година од Првог светског рата рата и пробоја Солунског фронта, а мотив је, као и прошли пут, анимирање јавности ради прикупљања помоћи за децу која се лече у Институту за онкологију и радиологоју.

Марку и планинарима ће се придружити и стотину малишана, који ће носити мајице са СМС бројем 7175, а на који и ви можете послати поруку. Сав новац од порука биће прослеђен деци која се боре с најтежом болешћу.

Маркова супруга Весна Kетинг, председница удружења „Увек са децом“, каже за „Ало!“ да ће њен муж и планинари „пробити солунски фронт“ у хуманитарне сврхе.

– Одрасли ће прећи целу руту, а малишани 20 километара. Марку ово није прва оваква акција, а осим пешачења преко Албаније до Kрфа, он је неколико пута са својим пријатељима из Ирске сакупљао хуманитарну помоћ за Србију. Једном је возио бицикл од Даблина до Београда и назад, а са својом фондацијом „Wхитеwатер“ је уз помоћ српских исељеника прикупио и помоћ за настрадале у поплавама 2014. године – каже Весна за „Ало!“.

Kако је додала, најновији подухват биће и лепа прилика за децу, која ће учествовати у овом историјском пешачењу, да науче више не само о својој повести, већ и да на овај начин, с обзиром на то коме је акција намењена, развију своју хумнитарну свест.

Учествујте и ви, помозите деци оболелој од рака!

Уколико желите да помогнете деци која се боре с најтежом болешћу, то можете да урадите на веома једноставан начин.

Узмите свој мобилни телефон, уђите у поруке, укуцајте 7175 и пошаљите поруку с истим бројем.

Ако можете и желите да учините још више, онда своје новчане прилоге уплатите на рачун Удружења „Увек са децом“, код Марфин банке на 145-2350-06.

Трећи начин јесте да ове храбре малишане који пролазе кроз најтежи период у животу обрадујете поклонима које можете послати на адресу Удружења, Пастерова 14 у Београду.

Шта год да одлучите, учинићете велику ствар!

Извор: alo.rs

Advertisements