Хрватски теолог и историчар Горан Шарић је, говорећи о ситуацији у Црној Гори, причао о прошлости те земље и пројекту измишљања засебне нације.

  • Комично је да су се Црногорци пре изјаснили као Хрвати него као Црногорци. Наиме, вековима је Црна Гора била утврда српства. Рећи да си из Црне Горе значило је да си највећи Србин. Због тога се једна скупина црногорских радника у 19. веку изјаснила “Хрватима”, јер због актуелне ситуације, односно ратова Срба и Турака, у Турској и није било превише популарно бити Србин. Како су Хрвати и Срби тада практично синоними, њима је било лакше да кажу да су Хрвати, него да буду стигматизовани као ти ратоборни Срби који избацују Турке са Балкана. Зашто се нису изјаснили као Црногорци? Па тада још та нација није била измишљена – истакао је Шарић.

Он је по питању одбијања актуелне власти у Црној Гори да потпише Темељни уговор са СПЦ рекао да је посреди дугорочни пројекат стварања ЦПЦ.

  • Иза тог пројекта стоји Ватикан. Мирашева отпадничка секта требала би једног дана преузети сву ту имовину и након тога ући у „унију са папом“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар