Белорусија и Русија фактички раде као једна држава, а да притом остају суверене, изјавио је белоруски лидер Александар Лукашенко.

„Тренутно, фактички радимо (да, има спорова, несугласица, као што их има и у самој Русији. Постоје и између нас), као једна држава. Наведите, где ми градимо наше односе као одвојене државе?“, рекао је Лукашенко у интервјуу руском магазину „Национална одбрана“.

По његовим речима, у овој фази се интеграција осмишљава.

„Зашто људе плаше да је неко изгубио независност и суверенитет? Хоће ли Русија ући у састав Русије, а Белорусија у састав Русије? Зашто причати о томе? Треба само радити. То је суштина наше интеграције. У овој фази је осмишљавање“, рекао је Лукашенко.

Хвала Путину

Русију би раскомадали, да на њено чело није дошао Владимир Путин, изјавио је Лукашенко.

„Узмите Путина, нападају га, а да није било Путина не би било ни наше цивилизације. Русију би раскомадали. Требало је времена да се Русија спаси, захваљујући између осталог и председнику Путину. То се све дешавало пред мојим очима“, рекао је Лукашенко.

Он је истакао да се, не само од Путина, већ и од других руских руководиоца може много тога научити.

Он се осврнуо и на садашњу ситуацију на граници са Пољском. Како је навео, у условима погоршања односа са Западом, Минску је важно да зна да је Русија спремна да га подржи.

„Рекао сам Путину: Важно је да остане чврст. Ако буде тешко, да знам да иза леђа имам старијег брата који неће дозволити да му повреде млађег. Друго ништа не треба“, рекао је Лукашенко.

Председник Белорусије је нагласио да његова држава има јаку, обучену војску која није лоше ни наоружана – четири пута је модернизована.

Ипак, Лукашенко је саопштио да је Минск заинтересован и за руске ракетне комплексе „Искандер“.

„Треба ми неколико дивизиона на западу и југу. Нека стоје. Они имају 500 километара домета, а Полоњез – 300 километара“, додао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар