О теми могућег увођења полицијског часа у Београду говорио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

  • Полицијски час како за Нову годину, тако и било када, није тема о којој се уопште расправљало на кризном штабу. На сутрашњој седници, колико је нама из Београда познато, расправљаће се само о увођењу ПЦР теста за оне који долазе из иностранства у Србију и да ли постојеће мере које важе до уторка треба продужити или ублажити – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он наводи да увођење полицијаког часа никада нико није предложио на седницама кризног штаба од укидања ванредног стања.

  • Да је таква мера била предложена могу унапред да кажем да би представници Београда би били против. Београд је поштујући мишљење Градског завода за јавно здравље већ отказао све јавне манифестације које су требало да се одрже током новогодишњих празника. Треба спроводити постојеће мере доследно и поштовати савете епидемиолога, односно носити маске и држати социјалну дистанцу. Морамо да чувамо јавно здравље, али живот не може да стане – каже Весић и „позива све грађанке и грађане Београда да поштују све мере које је усвојила Влада и да тако чувају и себе и друге“.

Подсетимо, епидемиолози из крзног штаба проф.др Бранислав Тиодоровић и др Предраг Кон изјавили су јутрос да ће се разговарати и о увођењу ванредног стања и полицијском часу, односно забрани кретања. Кон је навео да се на друштвеним мрежама нуде простори за издавање за приватне журке и прославе, што није могуће исконтролисати па се размишља и о увођењу забране кретања.

Оставите Коментар