ПОРОДИЦА Џафера Деве упутила је отворено писмо немачком амбасадору у Приштини Јорну Родеу, у којем је од њега затражила јавно извињење због објаве на Твитеру, у којој је изразио забринутост због планова за реновирања куће Деве, којег је назвао „познатим нацистичким сарадником и протагонистом злогласне СС Скендербег дивизије“.

У отвореном писму, које је Ваљдет Дева објавио на Фејсбуку, наводи се да, ако се амбасадор не извини породица тражи састанак са њим на којем би он имао прилику да изнесе доказе о учешћу Деве у Холокаусту.

У писму Ваљдет Дева, који себе описује као Албанца и члана породице Џафера Деве, упозорава да ће породица са својим адвокатом размотрити могућност евентуалне тужбе против амбасадора.

У писму се тврди да је на ту изјаву утицала трећа страна и оцењује да је реч о „веома увредњивој, крајње клеветничкој изјави“.

Роде је недавно на Твитеру написао да је веома забринут због планова за обнову куће Деве, „познатог нацистичког сарадника/протагоности злогласне С С Скендербегове дивизије“ и поручио да не треба искривљавати истину о Холокаусту и ратним злочинима који су починили нацисти и локални сарадници.

Оставите Коментар